
بیست و نهمین برنامه تولد ماه با جشن ۶۷سالگی یدالله کابلی خوانساری در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) برگزار شد.
به گزارش هنرآنلاین به نقل از رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، بیست و نهمین تولد ماه به مناسبت سالروز یدالله کابلی خوانساری استاد خوشنویسی، با حضور جمعی از هنرمندان شامگاه سهشنبه پنج دی در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) برگزار شد.
محمد حیدری از هنرمندان صاحب نام خوشنویسی معاصر ایران، عضور شورای عالی ارزشیابی هنری انجمن خوشنویسان ایران و از دوستان صمیمی استاد کابلی نخستین سخنران این مراسم بود. وی در ستایش یدالله کابلی خوانساری و رفیق دیرین خود گفت: من خودم را سعادتمندترین آدم روی زمین میدانم چرا که در عصری زندگی میکنم که یدالله کابلی در آن حضور دارد، نقش شما در ثبت، نگهداری و ترویج خط شکسته معاصر بر هیچکس پوشیده نیست.
مهدی فلاح خوشنویس، خواننده و نوازنده از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی با تبریک سالروز تولد کابلی خوانساری گفت: امروز روز مبارکی برای ایران است چراکه روز میلاد یکی از قلههای رفیع هنر معاصر ایران است که در قله معرفت و مهربانی هم قرار دارد. بدون اغراق کابلی یکی از چهرههای محبوب هنر است و حضور پرشور شاگردان و دوستدارانش در این جمع هم نشان دهنده همین امر است.
امیر احمد فلسفی خوشنویس فوق ممتاز انجمن خوشنویسان گفت: خیلی خوب است که ما ایرانیان هنگامی که میخواهیم درباره یکدیگر صحبت کنیم، از هم به نیکی یاد میکنیم. اما در دنیای تعارفات امروز شاید بد نباشد گاهی بدون تعارف و از نگاه حرفهای درباره هنرمندان سخن بگویم.
حسام الدین سراج خواننده آواز ایرانی دیگر سخنران این مراسم بود. وی در تبریک تولد کابلی گفت: به نظر من تجلیل از هنرمندانی به بزرگی استاد کابلی در واقع بزرگداشت ایران و فرهنگ ایران است. من خط او را جدای از معماری، موسیقی و شعر ایرانی نمیدانم. همه این هنرها تنها یک چیز را روایت میکند: «یک نکته بیش نیست غم عشق و وین عجب، از هر زبان که میشنوم نامکرر است»
سراج در پایان آوازی را به یدالله کابلی تقدیم کرد.
اکرم معماری همسر یدالله کابلی هم در روز میلاد او سخنرانی کرد. وی گفت: سپاس خداوندی را که خالق عشق است و شکر میگویم او را که در جان من ذوق هنر نهاد و در دستان یدالله، یداللهی نهاد تا با کوششی خستگی ناپذیر عمری را بنویسد و بنویسد و بنویسد.
وی افزود: من در این راه صعب، ۴۱سال کنار یدالله بودم و تلاشهای
شبانه روزیاش را از نزدیک دیدم. او علاوه بر دو فرزند خودمان، فرزندان زیادی را در تمام نقاط کشور پرورش داد، فرزندانی که امروز شاهد شکوفا شدن و به ثمر رسیدنشان هستیم و از این تلاش بی وقفه
چندین ساله خوشحالیم.
محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران دیگر سخنران این مراسم بود. وی ضمن تبریک سال نو میلادی و تولد حضرت مسیح گفت: هر هنری که در وجود شخصی قرار دارد، ودیعهای است که خدا در وجود او به امانت گذاشته است. به همین دلیل است که هنرمندان باید بیشتر از مردم عادی، قدر خودشان را بدانند و برای اعتلای این ودیعه تلاش کنند.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در خاتمه سخنان خود گفت: هدف ما از برگزاری این مراسم، نه فقط تجلیل از سالها هنرورزی هنرمندان، که شناساندن آنها به نسل جوان است. نسلی که شاید به واسطه این دنیای مجازی، اکثر هنرمندان شاخص دنیا را بشناسد، اما نباید از هنرمندان بزرگ میهمن خودشان غافل بمانند. به ویژه هنرمندانی چون یدالله کابلی که قله بلند و رفیعی است.
یدالله کابلی در پایان مراسم با
قدردانی از برگزار کنندگان این مراسم گفت: خوشحالم که فارغ از هر اتفاقی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به محلی امن برای هنرمندان تبدیل شده است و اعتقادات بنیادینی در حوزه فرهنگ دارند و بدون هیچ موضعی، حرف هنرمندان را میشنوند. این مژده را هم بدهم که مجموعه «سماع در سماع» نیز به همت این مجموعه در دست انتشار است.
وی افزود: من خط را خودم آموختم و جز چند جلسه که در محضر استاد حسین میرخانی بودم. نخستین سرمشقی که استاد به من داد این بود «گویند سنگ لعل شود در مقام صبر، آری شود ولیک به خون جگر شود» استاد همان زمان میدانست که من برای این راه باید کفش آهنین به پا کنم و تلاش کنم. اولین سرمشقی که به من برای خط شکسته نستعلیق نیز دادند همین بیت حافظ بود.
منبع: روزنامه اطلاعات